Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

6 - 5
Arenahallen
12 mars 2011
15:00

FBC Lerum

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - FBC Lerum

Tygriket gästades av Lerum och återigen stod Arenahallen som värd när ett topplag kom på besök. Återigen blev det också en match att minnas. Initiativet skiftade fram och tillbaks flera gånger för att så småningom utmynna i ett crescendo som Shakespeare varit stolt över att ha diktat ihop. När krutröken hade lagt sig stod Tygriket som segrare och domarna i fokus, tyvärr.

* * *

Tygriket inledde mycket övertygande och det märktes klart och tydligt vilket lag som hade mest att spela för. Lerum hade svårt att skapa några heta chanser och aggressiva hemmaspelare slet som djur i varje närkamp. Det tvåmålsövertag som Tygriket tog med sig in i pausvilan var minst sagt välförtjänt.

* * *

Mittperioden fick dock ett helt annat ansikte. Lerum höjde tempot en aning samtidigt som hemmalaget blev en smula avvaktande och passiva. Detta straffade sig direkt och hastigt men mindre lustigt hade Lerum vänt på steken. Därefter följde en period av böljande och ganska hafsigt spel. Något som brukar missgynna Tygriket å det grövsta, då man allt som ofta tenderar att slarva allt för mycket i sådana lägen. Därför var det något överraskande att Tygriket åter vände på matchen och kunde gå till vila i förarsätet igen.

* * *

Lagen gjorde sedan varsitt mål i tredje perioden och känslan var att Tygriket skulle reda ut situationen, kamma hem de tre poängen och mottaga folkets jubel. Men slutminuten återstod som sagt och den blev händelserik så det förslår.

* * *

- Lerum plockar ut sin burväktare i en sista kraftansträngning att få till en kvittering.
- I pressen kliver en för dagen briljant GB upp och bryter en av bortalagets ständiga diagonalpass och avancerar mot det tomma målet.
- GB blir uppenbart stängd av en försvarare men tilldöms inget frislag.
- Lerum kontraslår och då GB inte hunnit tillbaks till sin backposition kan en totalt omarkerad bortaspelare raka in bollen i öppen kasse.
- Lerum fortsätter storma på för ett segermål.
- Sälen fångar bollen och drar iväg ett patenterat jätteutkast mot en helt friställd Puh i misstänkt offsideposition.
- Bollen når aldrig fram till Puh eftersom en försvarare plockar ner bollen med klubban i brösthöjd.
- Hela hallen ropar på straffslag.
- Ingen avblåsning kommer och spelet vänder igen.
- Bollen ner bakom Tygrikets kasse där den på chans skickas in i gröten framför mål.
- En Lerumklubba får träff på bollen och slutsignalen ljuder.
- Palaver uppstår då flera bortaspelare hävdar att bollen var i mål före Sälen lade beslag på den. Domaren som stod placerad bakom målet är dock benhårt tvärsäker på sin bedömning och trots vilda protester från bortalaget ställer lagen upp för ett avgörande i sudden death.
- Nio sekunder senare ligger bollen i gästernas målbur och segerrusiga hemmaspelare förenas i en hoppande ring på mittplan.
- *Pust*

* * *

Tyvärr hamnar rättskiparna Boqvist och Hansson i skottgluggen efter den turbulenta slutminuten. Tråkigt eftersom de fram tills dess skött sin uppgift med bravur och låtit spelarna göra upp under ordnade former. Att det dessutom visar sig att det är andra gången dessa båda gentlemän hamnar i en liknade situation när Lerum är ett av de inblandade lagen är givetvis än mer olyckligt. Spelare och ledare i Lerum svalde dock sin stolthet på ett övertygande sätt och gratulerade sina kombattanter istället för att enbart ösa spott och spe över domarduon. Något som de absolut förtjänar en eloge för. Hade en serieseger stått på spel hade stämningen förmodligen varit något mera upphetsad. Alltid tråkigt när domarna hamnar i fokus på detta sättet, men under en lång säsong brukar antalet kontroversiella domslut jämna ut sig på gott och ont. Tygriket har ju trots allt inte heller varit helt nöjda med alla beslut som herrarna med pipa fattat under säsongen för att uttrycka sig milt.

* * *

I och med helgens resultat är det nu helt klart att Östra kammar hem serien. Mycket välförtjänt måste man säga och samtidigt passar vi på att skicka ett stort grattis till Jönköpingsområdet och önska årets seriesuveräner lycka till i Allsvenskan nästkommande säsong.

* * *

Ett stort fång med blommor och hjärtliga gratulationer därtill skickas även till Tygrikets damlag som i säsongens sista match säkrade seriesegern i division II. Nu stundar ett tufft kval för tjejerna och herrlaget önskar dem ett stort lycka till. Förhoppningsvis kan Tygriket stoltsera med två representationslag i division I nästkommande säsong.

* * *

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - FBC Lerum 6-5 S.D (2-0, 2-3, 1-2, 1-0)

1-0 David Kristensson (Simon Ericsson)
2-0 Mikael Laurén (Daniel Gripestam)
2-1
2-2
2-3
3-3 Mikael Laurén (Jonathan Johansson)
4-3 Fredrik Johansson (Adam Myrman)
4-4
5-4 Adam Myrman (Björn Andersson)
5-5
6-5 Andreas Ljunggren (Jonathan Johansson)

Skott: 23-19
Publik: 148
Utv: TT99 3x2, FBCL 1x2
Domare: Robin Boqvist & Jonas Hansson

Hôven

*** Larre
** GB
* IKEA
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Adam Myrman 1 1 1 0 2
Jonathan Johansson 1 0 2 2 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
David Kristensson 1 1 0 2 1
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Daniel Gripestam 1 0 1 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 0 2 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

fre 26 nov 2010, 20:00 FBC Lerum - IBK Tygriket 99 6 - 5